ProRail werkt aan spoor in Maastricht

ProRail werkt tijdens het paasweekeinde op diverse plaatsen aan het spoor rondom Maastricht. Dat is nodig om het spoor in goede conditie te houden en te zorgen dat treinen er soepel en veilig overheen kunnen blijven rijden. Het gaat onder meer om het vernieuwen van sporen en wissels en onderhoudswerkzaamheden aan de bovenleiding en de beveiliging. Dit heeft gevolgen voor het treinverkeer. NS en Veolia adviseren reizigers zich van te voren goed te informeren over de reismogelijkheden op www.ns.nl of m.ns.nl. 

ProRail heeft de verschillende werkzaamheden bewust gecombineerd. Dit beperkt de hinder voor de reizigers omdat het slechts eenmaal gevolgen heeft voor het treinverkeer. De werkzaamheden starten op zaterdagochtend 30 maart 01:00 uur en duren tot dinsdagochtend 2 april 05:00 uur. Gedurende deze periode wordt er 24 uur per dag gewerkt.

Hinder
Omwonenden kunnen mogelijk hinder ondervinden van de werkzaamheden en zijn per brief geïnformeerd. Te denken valt aan:
•           Ronkende machines en kranen
•           Bouwverlichting
•           Omleidingsroutes
•           Bouwverkeer

Treinverkeer
In verband met de werkzaamheden is er geen treinverkeer mogelijk tussen Maastricht Randwijck - Beek Elsloo en Maastricht Randwijck - Valkenburg. Veolia en NS zetten (snel)bussen in. Voor een passend reisadvies kunnen reizigers terecht op www.ns.nl, m.ns.nl of bellen met 0900-9292 (€0,70 per minuut).