ProRail werkt aan spoor Tilburg

ProRail werkt tijdens het paasweekeinde op diverse plaatsen aan het spoor tussen Tilburg en Vught. Het gaat onder meer om het saneren van een overweg, het vernieuwen van spoor en de aanleg van een nieuwe wissel. Deze werkzaamheden verbeteren de bereikbaarheid en de veiligheid en zorgen ervoor dat het spoor in goede conditie blijft. 

Tussen Tilburg en Vught wordt op drie plaatsen gewerkt:

  • Vanaf het viaduct Burgemeester Bechtweg tot aan de overweg Rauwbrakenweg wordt het spoor vernieuwd
  • Bij Berkel-Enschot wordt de overweg Rauwbrakenweg verwijderd. Voetgangers en fietsers krijgen een nieuwe verbinding via overweg de Kraan
  • Ten zuiden van de Burgemeester Bechtweg worden drie nieuwe wissels aangelegd die ervoor zorgen dat treinen vanuit Tilburg rechtstreeks het spoor op kunnen rijden van het industrieterrein Tilburg-Loven. Nu moeten deze treinen nog keren in Den Bosch. De nieuwe verbinding zal in de loop van dit jaar in werking worden gesteld.

Combineren
ProRail heeft er bewust voor gekozen de werkzaamheden te combineren. Hierdoor blijft de hinder voor de treinreizigers beperkt omdat het spoor maar eenmaal buiten dienst wordt genomen. De activiteiten starten op zaterdag 30 maart om 01:00 uur en duren tot dinsdag 05:00 uur. Er wordt 24 uur per dag gewerkt.

Hinder
Omwonenden kunnen mogelijk hinder ondervinden van de werkzaamheden en zijn per brief geïnformeerd. Te denken valt aan:
•           Bouwverlichting
•           Ronkende voertuigen en machines
•           Bouwverkeer

Gevolgen treinverkeer
In verband met de werkzaamheden is er geen treinverkeer mogelijk tussen Tilburg en 's-Hertogenbosch. NS adviseert reizigers om te reizen via Boxtel. Raadpleegt u de NS Reisplanner op www.ns.nl of m.ns.nl voor een reisadvies op maat. Ook kunt u bellen met 0900-9292 (€0,70 per minuut).