ProRail hijst deel natuurbrug Weerterbergen op zijn plek

ProRail hijst komend weekend het deel van de natuurbrug Weerterbergen dat over het spoor gaat op zijn plek. De natuurbrug geeft zoogdieren, amfibiën en reptielen een aanzienlijk groter leefgebied door de natuurgebieden Weerterbos en Weerter- en Budelerbergen met elkaar te verbinden. In verband met de werkzaamheden rijden er zaterdag en zondag geen treinen tussen Weert en Eindhoven. 

De natuurbrug Weerterbergen bestaat uit twee ecoducten. Eén over de spoorlijn Eindhoven-Weert en één over de A2. De bouw is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie in het kader van het Meerjaren Programma Ontsnippering (www.mjpo.nl). ProRail voert de werkzaamheden in opdracht van Rijkswaterstaat uit en zal de natuurbrug begin 2014 opleveren en het beheer overdragen aan de Stichting Limburgs Landschap.

Hijsen liggers
De afgelopen maanden heeft de de bouwcombinatie Mobilis - Hegeman beton en industriebouw de landhoofden gebouwd waarop het ecoduct over het spoor komt te rusten. Komend weekend worden de betonnen liggers van de brug met een 500 tons kraan op hun plek gehesen. Daarna wordt het ecoduct van 24 meter lang en 40 meter breed verder afgebouwd.

Ecoduct A2
ProRail bouwt namens Rijkswaterstaat ook het ecoduct over de snelweg. Dit ecoduct wordt 75 meter lang en 40 meter breed. Om veilig te kunnen werken geldt er tussen Maarheeze en Weert een snelheidsbeperking van 90 km per uur ter hoogte van de werkzaamheden. In juli zullen de liggers over de A2 worden geplaatst. Meer informatie daarover volgt nog.

Gevolgen treinverkeer
Komen weekend rijden er in verband met de werkzaamheden  op zaterdag en zondag geen treinen tussen Weert en Eindhoven. NS zet (snel)bussen in. Voor een reisadvies op maat kunnen treinreizigers de NS Reisplanner op www.ns.nl raadplegen. Zij kunnen ook bellen met 0900-9292 (€ 0,70 per minuut).