ProRail werkt aan spoor in Alphen aan den Rijn

ProRail onderhoudt en vernieuwt het spoor overal in Nederland. Komende periode werkt ProRail ondermeer in Alphen aan den Rijn aan de vervanging van het Electroluxspoor langs de J.M. den Uylsingel. Er wordt een nieuw rangeerspoor met wissels geplaatst. Daarnaast vinden op het traject Alphen - Bodegraven onderhoudswerkzaamheden plaats. Op locaties van voormalige overwegen worden stukken spoor vervangen, waardoor een egaler spoor ontstaat. Treinen zijn hierdoor stiller voor omwonenden. 

Werk komend weekend
De werkzaamheden langs de Den Uylsingel vinden rond komend weekend plaats: van vrijdagochtend 07.00 tot maandagmiddag 17.00 uur. Tussen de Laan der Continenten en de Evenaar wordt gewerkt van aanstaande zondag 23.00 tot maandagochtend 07.00 uur.

Overige werkzaamheden
De overige werkzaamheden, op het traject Alphen - Bodegraven, vinden plaats in de nachten van 18 op 19 mei, van 8 op 9 juni, van 15 op 16 juni en van 22 op 23 juni.
Omwonenden van het spoor hebben een brief ontvangen over de werkzaamheden.

Alleen in de nacht buiten dienst
Station Alphen aan den Rijn is komend weekend alleen in de nachten buiten dienst. Overdag is er gewoon treinverkeer mogelijk tussen Gouda, Bodegraven, Leiden en Alphen a/d Rijn. Kijkt u voor actuele reisinformatie op www.ns.nl en teletekstpagina’s 751 en 754, kijk op www.9292.nl, of bel naar OV-reisinformatie, 0900-9292 (€0,70 per minuut), voor een reisadvies op maat.