Grootschalige vernieuwing van het spoor tijdens zomerperiode

  • Den Bosch en Enschede krijgen compleet nieuw spoor
  • Sporen bij Amsterdam verdubbeld
  • Nieuw station voor Nijmegen Lent

Komende zomerperiode vernieuwt ProRail door het hele land het spoor. Zo kunnen in de toekomst meer treinen rijden en neemt de kans op verstoringen af. Nieuwe stations worden afgebouwd en complete stukken spoor vernieuwd of verdubbeld. Een greep uit de werkzaamheden: 

29 juni – Utrecht - nieuwe perrons
Volgend weekend, vanaf zaterdag 29 juni, wordt er op Utrecht Centraal gewerkt aan de perrons bij spoor 2. De werkzaamheden zijn onderdeel van de vernieuwing van station Utrecht Centraal dat in 2016 gereed is.

27 juni t/m 11 juli - Den Bosch - nieuw spoor
Bij Den Bosch gaat de volledige noordkant van het station op de schop. Van 27 juni t/m 11 juli werken dagelijks 400 man aan de vernieuwing van het spoor. De brug over de rivier de Dieze wordt gesloopt en een stillere spoorbrug wordt geplaatst. ProRail bouwt ook een fly-over zodat treinverkeer richting Nijmegen en Utrecht elkaar niet meer kruist en vertraging afneemt. Tijdens de werkzaamheden kunnen belangstellenden de werkzaamheden bekijken vanaf tribunes.

6 juli t/m 18 augustus - Enschede - nieuw spoor
Het spoor rond station Enschede is aan vervanging toe. Van 6 juli tot 18 augustus wordt het complete spoor rond Enschede vernieuwd. Alle sporen worden eruit gehaald en nieuwe sporen teruggeplaatst. Het toekomstige spoor rond Enschede wordt voor de omgeving stiller.
De werkzaamheden zijn live te volgen op een webcam via www.prorail.nl/enschede

6,7 juli – Amsterdam/Schiphol - Verdubbeling sporen
In het weekend van 6 en 7 juli wordt tussen Amsterdam en Schiphol gewerkt aan de verdubbeling van het spoor. Door de verdubbeling kunnen er in de toekomst meer treinen rijden op het traject Schiphol, Amsterdam, Almere en Lelystad.

6 juli  t/m 14 juli - Meppel – Heereveen – nieuw spoor
Tussen Meppel en Heerenveen wordt de grootse spoorvernieuwingsmachine van Europa (Switelsky) ingezet. Over een traject van 23 kilometer worden spoor en bovenleiding vernieuwd.

25 juli - Nijmegen Lent – nieuw station
Op 25 juli wordt bij Nijmegen Lent een nieuw station geopend. Het station vervangt het oude station van Nijmegen Lent en heeft een onderdoorgang en een spectaculaire kap.

Gevolgen voor het treinverkeer
De werkzaamheden hebben invloed op het treinverkeer. Waar treinen niet rijden wordt gezorgd voor vervangend vervoer. Reizigers wordt geadviseerd zich voor vertrek goed voor te bereiden op www.ns.nl