Nieuwe stationstunnel Wormerveer open

ProRail opent maandagochtend 11 november de vernieuwde stationstunnel in Wormerveer. Reizigers kunnen dan makkelijk naar de perrons lopen en hoeven geen gebruik meer te maken van de tijdelijke voetgangersbrug over het spoor. Met de feestelijke opening van de tunnel worden ook twee nieuwe liften in gebruik genomen. Eind van dit jaar is het stationsgebied helemaal klaar, de reizigers hebben dan een toegankelijk en mooi station.

Vernieuwd stationsgebied

Het stationsgebied van Wormerveer heeft een totaal nieuw uiterlijk gekregen: naast een nieuwe bewaakte fietsenstalling, zijn er binnenkort ook 450 gratis parkeerplaatsen voor fietsen en 100 voor auto's. De entree van het station is vernieuwd, en eerder dit jaar zijn al twee nieuwe perrons in gebruik genomen. Bovendien is één overweg opgeheven en één overweg beveiligd. Kortom, het stationsgebied van Wormerveer is nu ruim, toegankelijk en veilig.

Extra perrons en sporen

Het treinverkeer op de Zaanlijn is steeds drukker geworden. Om de doorstroom van het treinverkeer soepel te houden, zijn in Wormerveer nieuwe sporen en perrons aangelegd. Intercity's en sprinters kunnen elkaar zo inhalen, dat is efficiënt en levert minder vertraging op.

Feestelijk tintje

Rezigers hebben de afgelopen tijd veel te maken gekregen met omleidingen in verband met de stationsvernieuwing. Vanaf maandag is de overlast grotendeel voorbij omdat de tunnel open gaat. Ook de sportvelden zijn weer goed bereikbaar. ProRail wil de reizigers bedanken voor hun begrip en deelt daarom maandagochtend een kleine traktatie uit. Dat zal gebeuren van 06.30 uur tot ongeveer 12.00 uur.

Bereikbaarheidsoffensief Randstad

Het project Wormerveer is onderdeel van BOR Regionet. BOR staat voor Bereiksbaarheidsoffensief Randstad. ProRail voert het project uit in opdracht van de Metropoolregio Amsterdam.