Feestelijke opening Rotterdam Centraal: 13 maart

De verbouwing van Rotterdam Centraal is zo goed als gereed. Na jaren van intensief bouwen opent één van de grootste stations van Nederland over twee maanden officieel haar deuren. De samenwerkende partijen, het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de gemeente Rotterdam, ProRail en NS zijn klaar met deze stationsvernieuwing en dat wordt gevierd met reizigers en publiek.

Daarom maken wij nu het feestelijke moment bekend, waarop het station geopend wordt: donderdag 13 maart 2014. 

Feestelijke opening
De opening van Rotterdam Centraal wordt een bijzondere gebeurtenis met een Rotterdams tintje. Diverse indrukwekkende bijdragen van ondermeer het 'Rotterdams Philharmonisch Orkest', 'Conny Janssen danst', 'Codarts' en 'Mothership' zullen het openingsprogramma creatief invullen. Stuk voor stuk Rotterdamse grootheden met wereldwijde bekendheid. In de dagen rondom de opening is er voldoende te doen op en rond het station met diverse verrassingen. Via de rode loper van natuursteen kunnen reizigers zo de binnenstad van Rotterdam in lopen.

Veel opgeleverd
Afgelopen jaren zijn veel belangrijke nieuwe onderdelen van het station opgeleverd; de brede reizigerspassage, de nieuwe winkels, het stationsdak met zonnepanelen, de ruime stationshal met groot LED-scherm, de vernieuwde fietserstunnel, de ondergrondse parkeergarage en de fietsenstalling en de perrons met de nieuwe betegeling en het nieuwe zitmeubilair.

Grootste stationsvernieuwing
ProRail werkt samen met NS aan de grootste stationsvernieuwing in Nederland sinds het bestaan van de spoorwegen. En dat is in 2014 precies 175 jaar geleden. Dat maakt de opening van Rotterdam Centraal extra feestelijk. Stations worden nu klaargestoomd voor de toekomst met meer ruimte en comfort. Van de tientallen nieuwe Nederlandse stations die de komende jaren worden geopend, is Rotterdam het eerste.