Persuitnodiging: Indienststelling Spoorbrug 'Zandhazenbrug' Muiderberg

Beste journalist, 

Je bent vrijdag 26 augustus van harte welkom bij de openingshandeling voor de indienststelling van de Zandhazenbrug spoorbrug bij Muiderberg door ProRail.

Tijdstip: verzamelen om uiterlijk 11.45 uur, vrijdag 26 augustus. Daarna gezamenlijk vertrek naar de bouwlocatie van de spoorbrug om de eerste trein van dichtbij over de brug te zien rijden. 

Locatie: bouwkeet SAA-1, Weesperbinnenweg, Muiderberg

Eerste trein: vanuit Naarden-Bussum richting Almere Centrum, op Zandhazenbrug rond 12.40 uur

Einde programma: 12.50 uur, terug naar bouwkeet. 

Achtergrond:  
Afgelopen jaren is een nieuwe spoorbrug gebouwd over de A1 bij Muiderberg. De brug werd vorig weekend op 22 augustus op zijn plek gezet tussen de bestaande sporen richting Weesp en Almere en boven de A1. Afgelopen week is door ProRail, Rijkswaterstaat en de aannemers hard doorgewerkt aan het aansluiten van de brug op het bestaande spoor. 
 
Vanwege het werk aan de brug en bij het spoor in Almere kunnen er sinds vrijdagavond 19 augustus geen treinen rijden. Als alles goed verloopt, kan de spoorbrug deze vrijdag 26 augustus vervolgens weer door ProRail in gebruik worden genomen voor het treinverkeer. De eerste trein wordt rond 12.40 uur verwacht op de brug, een NS-Sprinter vanuit Naarden-Bussum richting Almere.
 
De trein met eerste reizigers zal in Almere Centrum onthaald worden door het projectteam van ProRail en de aannemers die de sporen bij Almere hebben vernieuwd. Door dit spoorwerk is er meer treinverkeer mogelijk richting Schiphol, waardoor ook meer treinen over de nieuwe spoorbrug kunnen gaan rijden.
 
----------------------------
 
ProRail zal ook beelden verzorgen vanuit de lucht. De trein wordt door een vliegtuigje met camera gevolgd. Deze beelden zijn voor media die middag zo snel als mogelijk beschikbaar via wetransfer.   
Mail ons op mercedes.grootscholten@prorail.nl om je aan te melden en vermeld met hoeveel personen. We sturen je dan meer details toe. Mail ons ook om een adres door te geven voor een link naar de beelden vanuit het vliegtuig die ProRail beschikbaar zal stellen.
 
Aangezien het een bouwplaats betreft, is aanmelden vooraf verplicht!
 
Voor meer informatie:
ProRail woordvoering
Jouke Schaafsma en Mercedes Grootscholten