Persuitnodiging: officiële opening station Breda donderdag 8 september

Het nieuwe station in Breda is na ruim vier jaar bouwen klaar om feestelijk te worden geopend. Het is een gebouw dat veel meer is dan een station, waarin mensen kunnen wonen, werken, winkelen, reizen en parkeren. En dat alles onder één dak! NS, ProRail en de gemeente Breda nodigen u graag uit voor de officiële opening op donderdag 8 september in aanwezigheid van staatssecretaris Sharon Dijksma van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en gedeputeerde Christophe van der Maat van de provincie Noord-Brabant. De opening vormt de start van een spetterend feestweekend op en rond het nieuwe station. 

Programma voor de pers donderdag 8 september:

07:00 uur Gedurende de hele dag zijn er culturele activiteiten op en rond het station

14:00 uur Ontvangst genodigden in winkelruimte op het zuidplein

14:30 uur Korte speeches van:
Burgemeester Paul Depla van de gemeente Breda
Gedeputeerde Christophe van der Maat, provincie Noord-Brabant
Pier Eringa (president-directeur ProRail)
Roger van Boxtel (CEO NS)

15:00 Presentatie van het boek ‘Breda Spoort’ van Walter van de Calseyde

15:30 uur Feestelijke en muzikale openingshandeling bij de entree aan de centrumzijde met CEO Roger van Boxtel,  president-directeur Pier Eringa, burgemeester Paul Depla, staatssecretaris Sharon Dijksma en gedeputeerde Christophe van der Maat

16:00 uur Gelegenheid tot interviews

16:30 uur Einde officiële programma

16:30 uur Voortzetting culturele activiteiten op en rond het station

Samenwerking
In opdracht van NS, ProRail en de gemeente Breda heeft de bouwcombinatie Ballast Nedam/Hurks in Breda een uniek station gebouwd. Een ov-terminal met zes sporen, een busstation, 22.000 vierkante meter kantoorruimte en 150 woningen. Op het dak is parkeergelegenheid voor 720 auto's en in de ondergrondse passage zit 9000m2 detailhandel en voorzieningen. Verder telt het station twee onbewaakte en twee bewaakte fietsenstallingen met ruimte voor circa 6000 fietsen. Dat alles in een karaktervol ontwerp van architect Koen van Velsen waar het aangenaam verblijven is. De bouw is mede mogelijk gemaakt dankzij financiële bijdrages van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de provincie Noord-Brabant.

Vier dagen feest
De officiële opening van het station vormt het startsein van een vier dagen durend spetterend feest in en rond het nieuwe station waarbij de thema’s vinden, binden en verbinden centraal staan. Op en rond het station zijn op 8, 9, 10 en 11 september allerlei activiteiten zoals dans, muziek, theater en stoomtreinen. Het is dat weekend ook Open Monumentendag met als icoon natuurlijk het nieuwe Bredase station.

Aanmelden media
Journalisten zijn van harte uitgenodigd voor de officiële opening van het station. Het is wel nodig u hiervoor aan te melden bij woordvoerder René Vegter. Meer informatie over station Breda is te vinden op onze website en op de website van ViaBreda. Daar vindt u ook meer informatie over de opening.