Persuitnodiging: toelichting spoorvernieuwing Willemsspoortunnel

ProRail en NS geven op maandag 28 november een uitgebreide toelichting op de omvangrijke spoorvernieuwing in de Willemsspoortunnel tussen Rotterdam Centraal en Rotterdam Lombardijen. De eerste werkzaamheden starten zaterdag 3 december en duren tot en met zondag 18 december. Van zaterdag 7 tot en met zondag 22 januari wordt er nogmaals 16 dagen gewerkt. De gevolgen voor het treinverkeer zijn zeer ingrijpend.

In dezelfde periode wordt er ook gewerkt aan de perrons op station Rotterdam Blaak en Rotterdam Zuid. Daarnaast gaat op 11 december de nieuwe dienstregeling in en gaat NS tussen 23 december en 7 januari testritten uitvoeren met een intercity tussen Den Haag en Breda over de HSL. Ook dit wordt nader toegelicht.

Uitnodiging
Journalisten zijn van harte welkom op maandag 28 november vanaf 09:45 uur op het regiokantoor van ProRail. Dit kantoor bevindt zich op de 9e etage van bedrijfsverzamelgebouw Central Post, Delftseplein 27j in Rotterdam. De bijeenkomst start om 10:00 uur. Het is noodzakelijk u vooraf aan te melden. Stuur daarvoor een mailtje aan coen.vankranenburg@prorail.nl graag voor vrijdagmiddag 15:00 uur in verband met toegang tot de locatie.

ProRail vernieuwt
In Nederland reizen steeds meer mensen met de trein. En meer en meer goederen worden over het spoor vervoerd. Deze groei zet in de toekomst door. En daar hebben we beter spoor en grotere stations voor nodig. Daarom werkt ProRail aan de grootste vernieuwingsslag sinds het 175-jarig bestaan van de spoorwegen. Beter en meer treinverkeer is goed voor de economie.