Persuitnodiging: opening fietsenstalling station 's-Hertogenbosch

Aanstaande maandag wordt de vernieuwde fietsenstalling bij station 's-Hertogenbosch geopend. Wethouder Jos van Son zal samen met regiodirecteur Inés Plasmans van ProRail een bord van het digitaal fietsparkeersysteem onthullen. De media zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Meer ruimte voor de fiets

De ondergrondse fietsenstalling bij het station is de afgelopen periode flink uitgebreid en heeft er bijna 1400 plaatsen bijgekregen. Ook is de stalling voorzien van een digitaal fietsparkeersysteem zodat je nooit meer hoeft te zoeken naar een lege plek. Daarnaast kunnen er meer brommers of scooters worden gestald en worden er meer OV-fietsen aangeboden. De gemeente 's-Hertogenbosch heeft voor de uitbreiding ruimte uit de oude parkeergarage beschikbaar gesteld. De overige kosten zijn voor rekening van ProRail.

Opening

De opening vindt plaats om 09:00 uur bij de ingang van de fietsenstalling op het stationsplein in 's-Hertogenbosch. De pers is van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Programma:

09.00 uur: ontvangst op het stationsplein bij ingang stalling
09:05 uur kort woordje Jos van Son en Inés Plasmans
09:15 uur onthulling bord
09:30 uur einde programma

Ruimte voor de fiets 

Om de reis van deur tot deur gemakkelijker en comfortabeler te maken verbetert ProRail fietsenstallingen bij stations door uitbreiding, betere benutting en vernieuwing. Sinds 2000 zijn er landelijk 425.000 fietsplaatsen nieuw gebouwd en gemoderniseerd op ruim 400 stations. Het aantal stallingsplaatsen is nu zo’n 450.000 en groeit de komende jaren, afhankelijk van beschikbare financiering, verder naar 600.000 in 2030.