Persuitnodiging: opening nieuwe perrontunnel station Bergen op Zoom

De vernieuwing van de perrontunnel op station Bergen op Zoom is klaar. Regiodirecteur Inés Plasmans van ProRail en wethouder Patrick van der Velden openen de tunnel op donderdag 9 maart om 13:00 uur. De media is van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Nieuwe lift en hellingbanen
De voetgangerstunnel op station Bergen op Zoom dateert uit 1972 en was toe aan grote opknapbeurt.  De tunnel is daarom helemaal gestript en opnieuw betegeld. Ook is er nieuwe energiezuinige ledverlichting aangebracht. Om de toegankelijkheid te verbeteren is er een lift naar het middenperron gekomen en is bij de entree aan de oostzijde een nieuwe hellingbaan gerealiseerd. In opdracht van de gemeente is ook de trapopgang en hellingbaan aan de centrumzijde helemaal vernieuwd. De maatregelen zorgen ervoor dat mensen zoveel mogelijk zelfstandig kunnen reizen.

Programma
De opening van de tunnel vindt plaats op donderdag 9 maart. Vanaf 12:45 uur is de pers welkom in het stationsgebouw van Bergen op Zoom. Het officiële programma begint om 13:00 uur en om 13:30 uur vindt de openingshandeling plaats. Wij stellen het zeer op prijs als u ons vooraf laat weten dat u aanwezig bent. Dat kan door een berichtje te sturen naar rene.vegter@prorail.nl.