Feestelijke opening onderdoorgang Aagtenpoort Beverwijk

Vrijdag 21 april is het zover. Dan opent ProRail om 16.00 uur de nieuwe onderdoorgang 'Aagtenpoort' in Beverwijk. De opening gaat gepaard met een feestelijk programma voor jong en oud, met live muziek, drankjes en ijsjes. De pers is van harte welkom om de opening bij te wonen.

Kunst in de tunnel

De onderdoorgang verbindt stad met land, natuur met cultuur. Kunstenares Eline Janssens maakte in opdracht van de gemeente Beverwijk en ProRail zes houten panelen geïnspireerd door de Oosterse eerbied voor de natuur. Een verwijzing naar de Buitenlanden van Beverwijk.

Slotakkoord van spoorvernieuwing in Beverwijk

De opening van de nieuwe onderdoorgang voor fietsers en voetgangers is het slotakkoord van een groter spoorvernieuwingsproject in Beverwijk. ProRail heeft een nieuw keerspoor aangelegd en een bestaand keerspoor verlengd. Zo kunnen goederentreinen, die uit de Velsertunnel komen, keren om naar Tata Steel te rijden. Daarnaast is de overweg ter hoogte van Aagtenpoort verdwenen, dat is een stuk veiliger voor alle gebruikers. En last but not least heeft ProRail geluidsschermen geplaatst.

BOR Regionet

Het project Beverwijk is onderdeel van het BOR Regionet. ProRail voert BOR Regionet uit in opdracht van de Metropoolregio Amsterdam. Dit is een samenwerking van de gemeenten Amsterdam en Almere, de provincies Flevoland en Noord-Holland, en Vervoerregio Amsterdam.