Persuitnodiging: eerste grote spoorwerkzaamheden Driebergen-Zeist

ProRail en BAM Infra vernieuwen het stationsgebied van Driebergen-Zeist. Het weekend van 27 en 28 mei kan een mijlpaal worden genoemd, dan beginnen de eerste omvangrijke werkzaamheden aan het spoor. De pers is van harte welkom om zaterdag 27 mei om 08.30 uur een kijkje te komen nemen. We gaan dan een wissel verwijderen en het derde spoor wordt weggehaald. Ook wordt de fundering gelegd voor de tijdelijke voetgangerstraverse die na de zomer in gebruik wordt genomen. De werkzaamheden hebben gevolgen voor het treinverkeer en het wegverkeer.

Uitnodiging voor de pers

We verzamelen zaterdagochtend 27 mei om 08.30 uur in het informatiecentrum Vierdaelen (Stationsweg 13, Driebergen) voor een toelichting op de werkzaamheden. Vervolgens wordt een bezoek gebracht aan de bouwlocatie bij het spoor. In verband met Hemelvaart graag uiterlijk dinsdag 23 mei, 13 uur aanmelden via: mercedes.grootscholten@prorail.nl. In verband met veiligheidsmaatregelen voor het betreden van de bouwplaats met vermelding naam, geboortedatum en -plaats, mailadres en telefoonnummer.

Gevolgen voor het treinverkeer

Tijdens het weekend van 27 en 28 mei rijden er geen treinen van en naar station Driebergen-Zeist (tussen Utrecht Centraal en Ede-Wageningen/Rhenen). Deze trein vrije periode start op zaterdag 27 mei 01.20 uur en eindigt op maandagochtend 29 mei om 5.20 uur. De NS zet bussen in. Wilt u reizen met de trein? Kijk dan voor actuele reisinformatie op www.ns.nl. Of raadpleeg 9292 voor een reisadvies op maat, via www.9292.nl of telefonisch 0900 - 9292 (€0,70 per minuut).

Gevolgen voor het wegverkeer

Van vrijdag 22.00 uur tot zaterdag 06.00 uur is de Hoofdstraat tussen het Stationsplein en kruispunt met de Breullaan afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers kunnen de Hoofdstraat in deze periode nog wel gebruiken. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Loolaan en Arnhemse Bovenweg en Breullaan. Bestemmingsverkeer wordt omgeleid via de (overweg) Odijkerweg. Van zaterdag 06.00 uur tot en met zondag 23.00 uur wordt de Hoofdstraat ook voor fietsers afgesloten en worden fietsers via de Odijkerweg omgeleid. Van zondag 23.00 uur tot en met maandag 05.00 uur wordt de Hoofdstraat weer volledig geopend en wordt de Odijkerweg afgesloten voor al het verkeer.

Website en app

Op de website www.stationdriebergenzeist.nl is meer informatie te vinden over de vernieuwing van het stationsgebied.