Fotowedstrijd voor omwonenden Betuweroute

ProRail vraagt omwonenden van de Betuweroute mee te doen met een fotowedstrijd. De wedstrijd is in het leven geroepen omdat de Betuweroute vrijdag 10 jaar bestaat.

Voor sommige omwonenden is de goederenspoorlijn een vast onderdeel van de omgeving, terwijl anderen misschien hinder ervaren van de treinen die passeren. Toch wil ProRail het jubileum van de lijn niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Fotowedstrijd

Om het 10-jarig bestaan van de Betuweroute te vieren hebben we iets bedacht dat speciaal bedoeld is voor de omwonenden: een fotowedstrijd. ’Zo zie ik de Betuweroute’. Wij hopen dat de Betuweroute daarmee, behalve een bijdrage aan de B.V. Nederland, ook een inspiratiebron wordt voor mooie beelden.

Omwonenden

De wedstrijd is exclusief voor omwonenden van de plaatsen aangrenzend aan de Betuweroute. Voorwaarde is dat de foto op een veilige manier is gemaakt. De winkansen nemen toe als men de tips van de jury opvolgt: beweging en/of kleur vangen in het beeld. En, een spoorlijn met een trein is altijd spannender dan een lege. Deelnemeerts kunnen hun foto (maximaal een per adres) tot en met vrijdag 14 juli aanstaande sturen naar: 10jaarbetuweroute@prorail.nl, onder vermelding van naam en adres.

Jury

De jury die de foto’s beoordeelt bestaat uit communicatieadviseurs van de Betuweroute en professionele fotoredacteuren. De winnaars ontvangen twee kaartjes voor een rondvaart langs
de Tweede Maasvlakte te Rotterdam. Voor alle ingezonden foto’s geldt dat we ze kunnen gebruiken op www.prorail.nl.

Belang van de Betuweroute

De Betuweroute is van grote betekenis voor de Rotterdamse haven en diverse industriële centra, en daarmee voor de Nederlandse economie. Door goederen zo veel mogelijk over de Betuweroute te vervoeren is er meer ruimte gekomen voor reizigerstreinen op het overige spoor. Bovendien is de trein duurzamer dan vervoer per vrachtwagens.