Persuitnodiging: omvangrijke zomerwerkzaamheden in Driebergen-Zeist

Station Driebergen-Zeist en de directe omgeving worden volledig vernieuwd. Het omvangrijke project verloopt volgens de planning. Eind van deze zomer kan de overweg bij het station worden gesloten.  

Op zaterdag 2 juni is de bouwplaats opengesteld voor publiek, in het kader van de Dag van de Bouw. In augustus schuiven we het nieuwe spoordek op zijn plaats en wordt de tunnel onder het spoor gebouwd. Het spoor zal daarvoor 16 dagen buiten dienst worden genomen, van zaterdag 11 augustus 01.00 uur tot maandag 27 augustus 05.00 uur.

BAM en ProRail nodigen journalisten graag uit om de voortgang van het project toe te lichten. Onze bouwmanagers geven een rondleiding en besteden aandacht aan bijzonderheden van het project, zoals de werkzaamheden in augustus, duurzame aspecten en de restauratie van koepel Beerschoten. Datum: donderdag 24 mei, van 13.00 uur tot ca 14.30 uur. Driebergen-Zeist.

Files Driebergen-Zeist bijna verleden tijd 

In 2020 loopt het stationsplein Driebergen-Zeist onder de sporen door. Vanuit de ondergrondse fietsenstalling kunnen reizigers makkelijk naar de trein. Dat betekent: geen onveilige situaties meer waarbij voetgangers over het spoor rennen om hun trein te halen. De overweg bij het station wordt opgeheven: de Hoofdstraat loopt straks onder het spoor door. Eind augustus is dat al de realiteit. Een belangrijk moment voor Driebergen-Zeist en de regio.

Toelichting en rondleiding

Op donderdag 24 mei geven onze bouwmanagers een toelichting op het project. Zij nemen journalisten mee over het bouwterrein. Aanvang: 13 uur in gebouw Vierdaelen, Stationsweg 13, Driebergen-Zeist. Er staat een broodje klaar. Graag uiterlijk woensdag 23 mei, 12 uur aanmelden via mercedes.grootscholten@prorail.nl


ProRail werkt aan station Driebergen-Zeist in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de provincie Utrecht, de gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Zeist. In 2017 is de bouw gestart, in 2020 is het station helemaal vernieuwd. BAM bouwt het stationsgebied in opdracht van ProRail. Op de projectwebsite www.stationdriebergenzeist.nl  leest u meer over het project.