Persuitnodiging: opening natuurbrug Duinpoort in Zandvoort

Vrijdag 13 juli wordt natuurbrug Duinpoort feestelijk geopend. De natuurbrug over het spoor tussen Haarlem en Zandvoort is het sluitstuk van drie ecoducten. Samen verbinden Zeepoort, Zandpoort en Duinpoort een natuurgebied van maar liefst 7000 hectare, waar dieren volop de ruimte hebben.

De pers is vrijdag van harte welkom bij de opening. Op zaterdag 14 juli is Duinpoort open voor publiek en worden rondleidingen gegeven.

Programma Opening op vrijdag 13 juli:

  • 13 uur tot 15 uur: Ontvangst en officiële openingshandeling. Daarna gelegenheid op de natuurbrug te kijken. Met afsluitende borrel.
  • Locatie: Wattstraat Zandvoort
  • Graag aanmelden via mercedes.grootscholten@prorail.nl

Natuurbrug Duinpoort open voor publiek op zaterdag 14 juli

Zaterdag 14 juli van 10.00 tot 13.30 uur geeft de boswachter rondleidingen op en om de natuurbrug. Een éénmalige kans, want daarna is Duinpoort alleen toegankelijk voor dieren. Aanmelden kan via de site van National Park Zuid-Kennemerland (www.np-zuidkennemerland.nl)

Natuurgebieden verbinden

ProRail heeft door het hele land al diverse ecoducten over het spoor aangelegd en er komen er nog meer. Zo leggen we in Noord-Brabant, midden in het gebied ‘Het Groene Woud’, ecoduct De Mortelen aan. Bij Hilversum krijgt de Utrechtse Heuvelrug een grote faunapassage: De Groene Schakel. Dat past allemaal in het Meerjaren Programma Ontsnippering (MJPO), bedoeld om versnipperde natuurgebieden opnieuw te verbinden.