Persuitnodiging: woensdag openstelling verkeerstunnel Driebergen-Zeist

  • Spoorwegovergang stationsgebied Driebergen-Zeist verleden tijd, alle verkeer voortaan onder het spoor door

Op woensdagochtend 29 augustus openen ProRail, Arcadis en aannemer BAM samen met de provincie Utrecht, NS en de gemeenten Zeist en Utrechtse Heuvelrug het eerste deel van de onderdoorgang Hoofdstraat in het stationsgebied Driebergen-Zeist. We doen dit in de vroege ochtend, vóór de ochtendspits! U bent van harte welkom.

Waar wordt u verwacht?

We ontvangen u graag om 5.00 uur in de tent op de parkeerplaats bij kantoorgebouw Vierdaelen, Stationsweg 13 in Driebergen. Daarna lopen we met alle gasten naar de onderdoorgang om deze in gebruik te nemen. We keren dan terug naar de tent voor een kort programma en een feestelijk ontbijt.

Hoe ziet het programma eruit?

5.00 uur:       Welkom met koffie en lekkers
5.15 uur:       Wandelen naar de onderdoorgang
5.45 uur:       Officiële opening onderdoorgang Hoofdstraat
6.15 uur:       Terugwandelen naar de tent
6.30 uur:       Feestelijk ontbijt en kort inhoudelijk programma
7.30 uur:       Einde programma

Let op: parkeren kan in de parkeergarage van NS, ingang aan de Stationsweg bij de K&R aan de Driebergen zijde.

Vernieuwing stationsgebied

Halverwege het uitvoeringstraject van het project dat gaat zorgen voor een complete metamorfose van het stationsgebied Driebergen-Zeist, wordt een belangrijke mijlpaal bereikt. De overweg op de Hoofdstraat, die al jaren een knelpunt vormt, is eindelijk gesaneerd. In plaats daarvan is nu het eerste deel klaar van de nieuwe onderdoorgang onder het spoor.

Totaalplan

In de periode 2017-2020 worden in Driebergen-Zeist naast de onderdoorgang diverse andere werkzaamheden uitgevoerd. De spoorinfrastructuur op de lijn Schiphol-Nijmegen wordt bij Driebergen-Zeist uitgebreid met twee nieuwe doorgaande sporen. De stad- en streekbussen kunnen sinds september 2017 gebruik maken van een nieuw busstation. Fietsen kunnen in de toekomst geplaatst worden in een ondergrondse fietsenkelder in het nieuw te bouwen stationsgebouw. Er is plaats voor 3.000 fietsen. In het gebied worden nieuwe fietspaden aangelegd en ook de weginfrastructuur wordt aangepast. Sinds november 2017 kunnen zo’n 600 auto’s worden geparkeerd in de parkeergarage van NS. Het nieuwe station wordt zoveel mogelijk energieneutraal en krijgt door de vele bomen die worden geplant een landgoeduitstraling die aansluit bij de omgeving.

Samenwerking

Project Stationsgebied Driebergen-Zeist is een samenwerkingsverband van ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, provincie Utrecht, gemeente Utrechtse Heuvelrug, gemeente Zeist, NS, ProRail en Arcadis. Hoofdaannemer BAM bouwt het nieuwe stationsgebied in opdracht van ProRail.

Graag aanmelden

Wilt u de opening van de onderdoorgang Hoofdstraat bijwonen? Dan graag uiterlijk dinsdagmiddag 28 augustus een mailtje naar mercedes.grootscholten@prorail.nl.