Persuitnodiging: nieuwe Middentunnel en oude Noordertunnel op Utrecht Centraal

Vrijdagmiddag 24 augustus is er een sneak preview in de gerenoveerde Middentunnel op Utrecht Centraal. Die gaat maandagochtend 27 augustus open voor reizigers. Die maandag gaat de Noordertunnel dicht in verband met werkzaamheden van de gemeente. Dus vrijdag kunnen daar meteen ook een kijkje nemen.

Pers is van harte welkom. Vrijdag 24 augustus om 14 uur verzamelen onder het bollendak bij Utrecht Centraal. Graag even een mailtje naar mercedes.grootscholten@prorail.nl

De Middentunnel op Utrecht Centraal is volledig gerenoveerd. Even een opsomming: 1200 mnatuurstenen vloertegels, 1300 mnatuurstenen wandtegels, 1000 maluminium plafond schrootjes, 235 LED Lichtarmaturen en 2500 m bekabeling voor licht, omroep en camera’s. Maandagochtend 27 augustus open voor reizigers.

Maandag 27 augustus om 10.00 uur wordt de ingang van de Noordertunnel aan het Smakkelaarsveld afgesloten. De gemeente Utrecht kort de tunnel een stukje in en bouwt een nieuwe ingang ín het nieuwe Noordgebouw. Deze nieuwe ingang gaat eind dit jaar open. Tijdens de werkzaamheden zijn er andere looproutes. Kijk daarvoor op www.cu2030.nl

Vrijdagmiddag 24 augustus gaan we om 14 uur in beide tunnels kijken, in gezelschap van een bouwmanager van ProRail en een projectmanager van de gemeente.